Tukisukat ja kompressiotuotteet

Fysiomestasta löydät tukisukkien lisäksi kompressiotuotteita sekä ala- kuin yläraajoille. Laajasta tukisukkien, kompressiohihojen ja -hanskojen valikoimasta löydät sopivia tuotteita sekä erilaisten ongelmien lievittämiseen, että niiden ennaltaehkäisyyn. Valikoimasta löytyy neljää eri kompressioluokkaa. Hoitotuotteita saatavilla suoraan fysiokaupan hyllystä tai tarvittaessa tilattuna. 

Painetta jaloille

 Tukisukkia käytetään erilaisten vaivojen ja ongelmien hoitamiseen sekä niiden ennaltaehkäisyyn. Jokainen, joka istuu, seisoo tai kävelee paljon, hyötyy tukisukkien käytöstä. Jotta sukan käytöstä olisi hyötyä, kannattaa kiinnittää huomiota sukan ominaisuuksiin ja materiaaleihin. On olemassa erittäin elastisia, keskitasoisen elastisia ja matalaelastisia tukisukkia. Mitä vähemmän elastisuutta sukassa on sitä tehokkaammin se vaikuttaa, koska se ei jousta yhtä paljon pohjelihaksen työskennellessä. Tukisukan koon on oltava juuri oikea. Jos mallistossa ei ole kuin yksi tai kaksi eri kokoa, on selvää, että tällaiset sukat eivät sovi jokaiselle. Fysiomestan fysioterapeutti on teitä auttamassa valitsemaan teille juuri sopivat sukat, ja tarvittaessa myös tilataan yksilöllisesti mitatut tukisukat.

Tukisukan tärkein ominaisuus on paine. Paineen tulee olla suurimmillaan nilkan kohdalla ja laskea sitten vähitellen polvea kohden. Silloin tukisukka toimii oikein ja nopeuttaa normaalia verenkiertoa ja tehostaa pohjelihaksen toimintaa. Tukisukat luokitellaan kompressioluokkiin 1-4 ja luokitus perustuu sukan tuottamaan paineeseen. Kompressioluokan valintaan vaikuttavat potilaan vaivat ja oireet. Jos et ole tottunut tukisukkiin, kannattaa aloittaa kompressioluokan 1 sukilla ja siirtyä sen jälkeen tarvittaessa korkeamman kompressioluokan tuotteisiin. Vaikeissa oireissa tukisukan ja soveltuvan kompressioluokan valitsee aina hoitava lääkäri.

 Fysiomestasta saa myös muita kompressiotuotteita mm. painehihoja tai hanskoja.

Kompressioluokat

Kompressio 15-21 mmHg on ns. kevyt kompressio. Se sopii kaikille jotka haluavat ennaltaehkäistä jalkojen väsymystä ja suonikohjujen syntymistä sekä parantaa verenkiertoa. Sopivat erinomaisesti seisomatyötä tekeville kuten kampaajille ja kaupan henkilökunnalle, sekä raskaana oleville.

Kompressio 18-21 mmHg on ns. keskivahva kompressio. Se sopii henkilöille joilla on kroonisia, mutta lieviä laskimovaivoja, jotka kärsivät suonikohjuista ja/tai turvonneista ja väsyneistä jaloista. Sopivat myös raskaana oleville, jotka kärsivät turvonneista jaloista ja suonikohjuista.

Kompressio 23-32 mmHg sopii henkilöille jotka kärsivät laskimovaivoista, joille on tehty suonikohjuleikkaus tai jotka kärsivät muista vaikeammista oireista. Tämä kompressio ennaltaehkäisee myös veritulppien muodostumista. Neuvottele  tämän kompressioluokan sukan käytöstä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. 

 

Fysiomesta on apuna valitsemassa sinulle juuri sopivia ja yksilöllisiä tuotteita.

tukisukkien ja kompressiotuotteiden hyödyt

– Tuotteiden tehoon voidaan vaikuttaa materiaaleilla ja kompressioluokilla –

Kosteuden kerääminen ja kuljetus – jalat pysyvät kuivina

Suojaa ihoa hankaukselta ja ihovauriolta sekä kylmältä ja kuumalta

Tasaa jalkapohjien painetta ja keventää kuormitusta 

Jalkainfektioilta suojaaminen sekä hoitaa ihorikkoja ja haavaumia, myös säärihaavoja

Laskimovirtauksen vilkastuttaminen ja suonissa takaisinvirtauksen vähentyminen

Turvotuksen ja raajojen väsymyksen vähentäminen

Suonikohjujen ja laskimotukosten kehittymisen ehkäisy

Laskimovajaatoiminnan kroonistumisen ehkäisy